Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامعلی حدادعادل در ادامه دیدارها و ملاقات‌های خود با مقامات مذهبی، فرهنگی و علمی روسیه، ظهر امروز ضمن دیدار و گفتگو با شیخ راویل عین‌الدین مفتی اعظم مسلمانان روسیه دیدار و نماز جماعت ظهر و عصر را در مسجدجامع مسکو اقامه کرد.

راویل عین‌الدین مفتی اعظم مسلمانان روسیه با تسلیت سالگرد ارتحال بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: نامه تاریخی ایشان به میخائیل گورباچوف، که در آن حاکمان اتحاد جماهیر شوروی را به سوی معنویت دعوت می‌کردند، نشان داد که امام خمینی نه تنها شخصیتی والا در دین و عرفان و فلسفه، بلکه در سیاست جهانی نیز بسیار تیزبین و با درایت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه افزود: اگر هیات حاکمه شوروی، پیش بینی امام خمینی (ره) درباره فروپاشی اتحادجماهیر شوروی سوسیالیستی را جدی می‌گرفتند، فروپاشی اتفاق نمی‌افتاد.
راویل عین‌الدین گفت: من در نخستین سالگرد رحلت امام خمینی به ایران سفر کردم و ضمن بازدید از محل زندگی و آثار ارزشمند باقیمانده از این شخصیت والا، با زندگی بسیار ساده و سراسر عرفانی ایشان آشنا شدم و ارادت قلبی من به امام خمینی (ره) بیشتر شد.

راویل عین‌الدین با قدردانی از آیت‌الله رئیسی، برای حضور در مسجد جامع و اقامه نماز با مسلمانان اهل تسنن و تشیع مسکو گفت: خوشبختانه روابط ایران و روسیه در عرصه‌های مختلف، از جمله در حوزه دین، مذهب و فرهنگ اسلامی بسیار گرم و صمیمانه است.

راویل عین‌الدین حضور دکترحدادعادل در مسجد جامع را بسیار ارزشمند دانست و گفت: اهتمام ایران در تقویت برادری و دوستی با مسلمانان روسیه قابل ستایش است و همه ارکان سیاسی، فرهنگی و مذهبی ایران، از جمله سفارت، مرکز اسلامی و رایزنی فرهنگی تعامل قابل احترامی برای وحدت و همدلی بین شیعه و سنی دارند.

بیشتر بخوانید :

چه کسی سردار سلیمانی را با مقاومت و سیدحسن نصرالله آشنا کرد؟

سخنرانی حداد عادل در مراسم سالگرد ارتحال امام در روسیه + عکس

دکتر حدادعادل نیز در این گفتگو، از ابراز تسلیت مفتی اعظم مسلمانان روسیه به مناسبت سالگرد ارتحال امام راحل و تمجید راویل عین‌الدین از پیام امام خمینی به گورباچوف قدردانی کرد.

حدادعادل با اشاره به نامه تاریخی امام خمینی (ره) به گورباچوف گفت: سیر تاریخی تحولات در روسیه تاکنون با پیش‌بینی امام راحل همخوانی دارد و هر چقدر زمان سپری می‌شود دوراندیشی و حقایق بزرگی از زندگی امام راحل امت به اثبات می‌رسد.

آقای حدادعادل به روابط صمیمانه رهبرمعظم انقلاب با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه اشاره کرد و گفت: من حامل پیام سلام گرم و صمیمی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای مسلمانان، مقامات مذهبی و سیاسی روسیه هستم.

مشاورعالی رهبرمعظم انقلاب با اشاره به برگزاری باشکوه نماز عیدسعیدفطر در مناطق مختلف روسیه و بویژه در مسجد جامع مسکو گفت: این یک حقیقت افتخارآمیز است و از این واقعیت حکایت دارد که نه تنها در روسیه و ایران، بلکه جهان به معنویت نیاز دارد.

وی افزود: شاهد شکوفایی دینی در سراسر جهان هستیم و این بر خلاف ادعای غربی‌هاست که می‌گفتند دوران دین و معنویت به پایان رسیده است.

آقای حدادعادل گفت: هزار و صد سال پیش دین اسلام وارد روسیه شد و ایرانی‌ها واسطه این افتخار بزرگ هستند.

۲۱۲۲۰

کد خبر 1637992

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: غلامعلی حداد عادل سالگرد ارتحال امام خمینی مسکو مفتی اعظم مسلمانان روسیه راویل عین الدین امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۴۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن صباح جزو مقدسات نیست/ ممنوعیت تماشای سریال "حشاشین" موجه نیست

   عصر ایران؛ هومان دوراندیش - ممنوعیت پخش سریال "حشاشین" در ایران، مبتنی بر این دو "دلیل" بوده: تحریف تاریخ اسلام، ضد ایرانی بودن سریال. البته در توجیه این ممنوعیت به "رویکرد سیاسی مغرضانه" هم اشاره شده که به نظر می‌رسد این رویکرد ادعایی، از نظر ممنوع‌کنندگان پخش این سریال در ایران، انگیزۀ تحریف تاریخ اسلام در این سریال و جهت‌گیری ضد ایرانی آن بوده.

   (‌مهدی سیفی، مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفته است: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است.) 

  خلاصه اینکه از نظر مقامات ساترا (سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی)، مشتی مغرض در مصر نشسته‌اند و سریالی ساخته‌اند برای تحریف تاریخ اسلام و ضدیت با ایران و ایرانی.

  دقیقا معلوم نیست تحریف تاریخ اسلام  چه معیارهایی دارد. دربارۀ سریال مختارنامه نیز برخی از نظر اهل سنت چنین نظری داشتند و البته نحوۀ شخصیت‌پردازی عبدالله بن زبیر (با بازی رضا کیانیان) را مغرضانه می‌دانستند.

  طبیعتا در درون هر دینی، بین پیروان مذاهب مختلف، اختلاف نظرهایی دربارۀ وقایع و شخصیت‌های تاریخی وجود دارد. خارج از ادیان نیز چنین اختلافاتی طبیعی است. مثلا هر فیلمی که دربارۀ ژاندارک یا لوتر و کالون ساخته شود، احتمالا مناقشاتی را بین مورخان و چه بسا کاتولیک‌ها و پروتستان‌ها پدید آورد.

  اما آیا چنین مناقشاتی دلالت دارد بر اینکه ما حق نداریم سریال حشاشین را ببینیم؟ و اگر این سریال را ببینیم ایمان خودمان را به شخصیت حسن صبّاح از دست می‌دهیم؟ اساسا مگر کسی در جامعۀ ایران شیفتگی خاصی نسبت به حسن صباح دارد که نگران باشیم کسانی در مصر از او چه تصویری ترسیم کرده‌اند؟

 حسن صباح که جزو مقدسات نیست. بر فرض که سازندگان سریال حشاشین از او به بدی یاد کرده باشند. می‌توان سریال را دید و نقاط ضعف یا حتی حرف اصلی‌اش را نقد کرد. اینکه عده‌ای برای مردم تصمیم بگیرند حق ندارید این سریال را تماشا کنید، از عجایب است؛ چون این سریال نه پورنوگرافیک است، نه علیه مقدسات شیعی است و نه حتی متعرض شخصیت‌های برجستۀ مذهب تشیع شده است؛ یعنی افرادی نظیر سلمان و ابوذر و مالک اشتر، را که نزد شیعیان ایران از احترام ویژه‌ای برخوردارند. 

اگر هم این سریال ضد ایرانی باشد، قاعدتا چنگی به دل مردم ایران نمی‌زند و حتی ممکن است جمعی از آریایی‌های غیور به صفحات مجازی سازندگان سریال هجوم ببرند و آن‌ها را تنبیه کنند!

ولی واقعیت این است که سریال حشاشین، حسن صباح را شخصیتی در دل تاریخ و تمدن اسلامی ترسیم کرده است. علاوه بر این، فارغ از اینکه سازندگان سریال چه نیتی داشته‌اند، حسن صباح عملا شخصیتی جذاب و دلنشین از آب درآمده است.

   از این حیث سریال حشاشین تا حدی شبیه سریال امام علی (ع) شده که معاویه و عمرو عاص‌ را جوری ترسیم کرده بود که بیننده از آن‌ها بیزار نمی‌شد. در همان زمانی که سریال امام علی (ع) پخش می‌شد، بسیاری به داوود میرباقری ایراد گرفتند که چرا معاویه و عمرو عاص در سریالت جذاب‌تر از سلمان و ابوذر شده‌اند.

  تازه اگر بپذیریم حسن صباح در "حشاشین"، به عنوان یک ایرانی، شخصیتی منفی و منفور است، خواجه نظام‌الملک هم به عنوان یکی از شخصیت‌های اصلی سریال، یک ایرانی است که در برابر او قرار دارد. اگر حسن صباح تروریست ترسیم شده، خواجه نظام‌الملک هم به درستی سیاست‌مداری قلمداد شده که بر ضرورت تدبیر و خرد سیاسی پا می‌فشارد. مبدع ترور هم در تاریخ اسلام، حسن صباح نبوده. در همان قرن اول هجری، افراد گوناگونی در تقابل‌های سیاسی در جهان اسلام ترور شدند.

  نکتۀ مهم دیگر اینکه، حسن صباح در اواسط قرن پنجم هجری در خانواده‌ای به دنیا آمد که شیعۀ دوازده‌امامی بودند ولی بعدها به مذهب اسماعیلی گروید. یعنی او امام موسای کاظم و ائمۀ بعدی شیعیان را به عنوان امام قبول نداشت.

  دربارۀ چنین فردی، قاعدتا در ایران نمی‌توان فیلم و سریال مثبتی ساخت. این هم از عجایب است که خودمان حاضر نیستیم یک فیلم یا سریال در تجلیل از حسن صباح بسازیم، ولی به دیگران هم می‌گوییم چیزی در انتقاد از او نسازید!

  در آغاز دهۀ 1390 که فیلم آرگو ساخته شد، برخی از مقامات سینمایی کشور گفتند این فیلم ضد ایرانی است. ولی آرگو را بسیاری از مردم دیدند و چون فیلم مهمی نبود، آب از آب تکان نخورد. یعنی فیلم، دست کم در ایران، تاثیرگذاری چندانی پیدا نکرد و امروز حتی کمتر کسی به خاطر دارد فیلمی به نام آرگو، روزی در این کشور اهمیت سیاسی پیدا کرده بود.

در سریال حشاشین، شخصیتی که حقیقتا نزد ایرانیان محبوب است، حکیم عمر خیام است که تصویری مثبت و دلنشین نیز از او ترسیم شده. همین نکته نیز یکی از دلایل ضد ایرانی نبودن سریال حشاشین است.

  این هم از عجایب است که ما در کشور خودمان احتمالا دربارۀ خیام هم نمی‌توانیم فیلم یا سریالی توام با تجلیل و تحسین بسازیم. اگر هم بتوانیم، دست کم مصری‌ها زودتر از ما دست به کار شده‌اند و خیام را در یک اثر هنری، به نیکی و دلنشین ترسیم کرده‌اند.

به هر حال حتی اگر ممنوعیت پخش سریال حشاشین در پلتفرم‌های رسمی قابل توجیه باشد، منتفی شدن امکان دانلود این سریال در فضای مجازی به هیچ وجه قابل توجیه نیست. ساترا تصمیم گرفته "حشاشین" از فیلیمو و پلتفرم‌های مشابه پخش نشود؟ قبول. ولی اینکه کاری کرده‌اند که هیچ کس نتواند این سریال را دانلود و تماشا کند، شگفت‌آور است.

اگر الان یک استاد تاریخ بخواهد این سریال را دانلود و تماشا کند، چه کار باید بکند؟ باید بگوید ساترا صلاح دیده من به عنوان یک ایرانی مسلمان شیعه، این سریال را نبینم تا مبادا گمراه شوم؟ آیا این توهین‌آمیز نیست؟ و مگر حسن صباح مصداق "راه" است که بدبینی احتمالی به او پس از تماشای این سریال، مصداق "بیراهه" و "گمراهی" باشد؟

   (اشتباه نشود. این یادداشت در دفاع از تمام محتوای سریال نیست. در دفاع از حق تماشای چنین سریالی است.)

 

   

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)

دیگر خبرها

  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کشتی گیر آمریکایی: بسیاری از دانشجویان آمریکایی به اسلام گرویدند
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • حسن صباح جزو مقدسات نیست/ ممنوعیت تماشای سریال "حشاشین" موجه نیست
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • زائری از پرو
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس